Колонки для ПК акустична система

Back to Новини
Колонки акустика для компьютеров

На сьогоднішній день знайти колонки не важко. Виробники пропонують широкий вибір акустичних систем, але чим вони відрізняються і як підібрати потрібні собі виникає питання майже в кожного. Візуально ми бачимо лише відмінність у ціні та габаритих розмірах.

Щоб не помилитися у виборі спробуйте визначиться, що Ви хочете отримати. Якщо колонки потрібні для фонової музики, вибирайте формат 2,0. Визначити тип стовпчиків легко, виробник вказує інформацію на коробці (2.0, 2,1, 3,1, 5,1). Що це означає? Перша цифра вказує кількість колонок, друга наявність сабвуфера. Наприклад, система 2,0 – дві колонки без сабвуфера. Підібрати потрібний спосіб підключення

Колонки можуть підключатися за допомогою лінійного входу 3,5 мм AUX або аналогового роз'єму RCA (тюльпан) найчастіше зустрічається в телевізорах, DVD плеєрах, музичних центрах.

Живлення колонки від розетки вольт або роз'єму USB. Колонки USB підключаються одним кабелем до системного блоку або ноутбука не вимагають прямого підключення до мережі.

Типи акустики для комп'ютерів:

Колонки тип 2.0 (стереопара)

Найпоширеніші, такий тип підійде для фонового супроводу та прослуховування музики. Кожна комп'ютерна колонка відтворює низькі, середні та високі частоти.

Акукстика 2,0 складається з 2 - х однакових колонок, між собою з'єднуються проводом (смугою), щоб відтворювати стереозвук. В одній колонці вбудовано підсилювач.

Колонки 2,0 бувають:

Односмугова – акустична система з однією парою динаміків (5 – 10 Вт).

Двополюсна – акустика із двома парами динаміків (40 – 60 Вт). Один динамік більший (низькі, середні частоти), другий менший (високі).

Три смугові – 3 смуги низькі, середні, високі.

Акустична система 2.1

Відмінний варіант для фільмів та ігор. Дві однакові колонки відтворюють високі та низькі частоти. Окрема 3-я колонка (сабвуфер) призначена тільки для низьких. У колонках 2,1 – музика буде із глибоким насиченим басом.

Акустика 2.1 може бути односмугова або двополюсна, живиться тільки від мережі, аудіо вихід mini jack або RCA.

Акустика 3,1

Дві фронтальні, одна центральна та сабвуфер. Колонки відтворюють об'ємний спрямований стереозвук. Дві фронтальні колонки встановлюються з боків, сабвуфер у низу, центральна колонка з верху, що створює ефект повного занурення.

Акустична система живиться від мережі 220 В. Сумарна потужність становить від 30 Вт. Підключення аналоговий штекер RCA. Для підключення до стандартної звукової картки слід використовувати перехідник.

Акустика 5,1 Dolby Digital

Аудіо система включає дві фронтальні і дві центральні колонки, а також сабвуфер. Колонки забезпечують відтворення об'ємного п'ятиканального звуку у форматі Dolby Digital та DTS. У комплекті часто йде фізичний декодер.

Для підключення колонок використовується роз'єм RCA (тюльпан), оптичний цифровий або коаксіальний вихід. Не всі комп'ютери дозволяють підключити таку акустичну систему, тому доведеться придбати адаптер до звукової карти.

На якість звуку впливає джерело відтворення. Завантажені фільми можуть бути зі стерео або багатоканальним звуком. Потрібно враховувати під час перегляду фільмів онлайн ви почуєте лише стереозвук.

Додаткові параметри акустичних систем:
Колонки можуть мати бездротове з'єднання (Bluetooth). Якщо в ПК немає Bluetooth, необхідно використовувати USB Bluetooth адаптер.

Існують моделі колонок зі слотом для SD карт, що дозволяє записувати музику на карту, не включаючи комп'ютер.

Органи управління. Ручки регулювання можуть розташовуватись спереду, збоку або ззаду однієї з колонок. У дорожчих моделях є бездротовий пульт керування.
Найбільш поширення колонки із вбудованим підсилювачем (активні колонки).

Але найзручніший варіант – це коли підсилювач потужності виконаний окремим блоком. Це дозволяє зручно виставити колонки, наприклад, посилити розташувати ближче, а колонки відсунути далі.

Наявність декількох входів дозволяє одночасно підключити комп'ютер і телевізор і перемикатися між ними, без висмикування проводів.
Частотний діапазон показує межі частот, що відтворюються. Наприклад, 60 – 20000 Гц перша цифра нижня межа відтворюваних частот, що вона менше, тим м'якше баси. Зверніть увагу, що виробники не вказують реальні цифри, що завжди сильно завищують. Тому звертати увагу на ці цифри немає жодного сенсу, друга висока частота.
Магнітне екранування впливає лише на кінескопні телевізори, якщо колонки поряд з'являються кольорові смужки.
Цифровий вхід (декодер) дає якісніше звучання без необхідності докуповувати дорогу звукову карту.

Матеріал корпусу колонок

Корпус має бути виконаний з якісного матеріалу. Тіло колонки має бути жорстким для поглинання/віддзеркалення звукових хвиль.

Пластикові колонки - найбільш поширене через свою низьку ціну і можливість випускати акустику будь-якої форми. Недоліком є: численні огріхи в звучанні, деренчання на середній та високій гучності, середньочастотні резонанси.
Дерево – вважається найкращим матеріалом для виготовлення акустики. Але цілісне дерево використовується рідко, тільки в елітних моделях. Пов'язано це з трудомістким процесом обробки.
Корпус акустики з фанери – як правило, накладається більше 12 шарів. Такий корпус має хороші поглинаючі властивості, набагато легше за ДСП і МДФ.
Колонки з ДСП значно дешевші від цільного дерева та фанери. Товщина плит становить понад 16 мм, що зменшує резонанс звуку. Завдяки своїй структурі ДСП не має власних призвуків. Спеціальне фарбування та облицювання вирішує проблему розшаровування ДСП.
Акустика з МДФ виготовляється з висушених деревних волокон, які обробляються синтетичними матеріалами з подальшим гарячим пресуванням, облицьовується натуральним або синтетичним шпоном. Перевагою є стійкість до механічних пошкоджень та вологостійкість, гарне поглинання звукових коливань.

При покупці акустичної системи Вам недоступне складне обладнання, яке дозволяє провести вимірювання та об'єктивно оцінити якість звуку. Тому купуючи стовпчик орієнтуйтеся на особисте враження. Вдалою Вам покупки.

Share this post

Back to Новини
купить батарейки оптом | купить литиевые батарейки | купить батарейку для фотоаппарата | кабель lightning |
Verified by MonsterInsights