Аккумулятор 26650

Filters

Акумулятор 26650 Li-ion літій іонний стандартизований елемент живлення, циліндричної форми. Розміри акумулятора вказані у його маркуванні 26650, де довжина акумулятора становить 65 мм, а діаметр 26 мм. Цифра 0 означає, що форма циліндрична. Батарея досить велика із величезним запасом ємності використовується у потужних пристроях із високим рівнем енергоспоживання. Сьогодні на ринку представлений широкий вибір різних моделей ємністю від 2400 до 6000 mAh. Можна зустріти акумулятор 26650 і з більшою ємністю 7000, 8000, 9000 і більше. Але будьте певні, що ця продукція низької якості, де заявлена ​​ємність не відповідає дійсності. На практиці ємність у таких екземплярах приблизно 1000 mAh.

Особливість конструкції акумулятора 26650

Електроди в Li-ion акумуляторі 26650 виконані як металевої стрічки. Їх лише дві: перша покрита оксидом літію упереміш з оксидом інших металів (кобальт, марганець, ферум) для поліпшення електрохімічних властивостей. Друга стрічка не має покриття, найчастіше вона мідна. Дві стрічки згортаються в єдиний рулон і встановлюється в циліндричний герметичний корпус.

Щоб уникнути короткого замикання стрічки повинні бути розділені і не стикатися один з одним. І тому між ними укладається третій шар сепаратор як плівки. Контакти плюс та мінус виводяться на торці акумулятора.

Види акумуляторів 26650

Найбільш поширені Li-ion акумулятор 26650 з графітовим анадом “-“, а катод “+” може бути виконаний з таких матеріалів:

Літій-кобальт LiCoO поширені, мають не високу ємність щодо своєї групи;

Літій-марганець LiMnO2, LiMnO4, LiNiMnCoO більш довговічні та безпечні, мають низький саморозряд. Ресурс роботи до 1000 циклів. Хороша струмовіддача під навантаженням 5× ємність акб.

Літій-залізо фосфат LiFePo4 – одна з останніх версій Li-ion батарей з найбільшим ресурсом роботи 1500-3000 циклів. Велика токотдача під навантаженням 10× ємність акб. Мають низький саморозряд, добре працюють за низьких температур. Але мають нижчу напругу 3,2 В та ємність.

Акумулятор 26650 Li-ion може бути оснащений додатковими корисними функціями. Наприклад, вбудований роз’єм micro usb, що дозволить зарядити батарею від будь-якого пристрою з роз’ємом USB: ноутбук, power bank, зарядне від мобільного телефону і тд. Що дозволить заощаджувати на покупці зарядки для Li-ion акумуляторів. Плата захисту необхідна, щоб унеможливити глибокого розряду, а також надмірного заряду акб. Для Li-ion акб небажаний глибокий розряд, падіння напруги нижче 2,5В може призвести до часткової втрати ємності та подальшого погіршення характеристик акб.

Чим можна замінити 26650

Аналогів за габаритними розмірами немає. Найбільш близький 18650 він має таку ж довжину 65 мм, але діаметр значно менше 18 мм. Щоб вирішити проблему, доведеться докупити спеціальний перехідник, щоб акумулятор нормально став у посадкове місце. Але слід враховувати, що ємність у 18650 значно нижча.

У разі крайньої необхідності можна використовувати 3 акумуляторні пальчикові батареї. Послідовно спаяти їх між собою, у сумі вони дадуть напругу 3,6В. Але, по-перше, ємність у них буде значно нижчою, по-друге, вони не здатні віддавати високі струми під навантаженням на відміну від Li-ion. Тому такий варіант – це більш короткострокове рішення, пальчикові акумулятори не здатні повноцінно замінити 26650, а через перевантаження швидко перейдуть у непридатність. Все одно доведеться задуматися про покупку акумулятора 26650.

Як заряджати літій-іонну батарею 26650

li-ion акумулятори зручні і практичні, вони не схильні до “ефекту пам’яті”. Що дозволить заряджати в будь-який момент, не обов’язково чекати повного розряду акб. Але заряджати такі акумулятори слід лише зарядками, які сумісні з Li-ion.

Зарядні пристрої високої якості повинні поступово нарощувати напругу від 0,05 до 4,2В. При цьому забезпечити безперервне подання постійного струму в межах від 0,5 до 1A. Виключати можливість перегріву та відключатимуться при досягненні повного заряду акб. Бережний заряд значно подовжує термін експлуатації акумулятора 18650.

Не рекомендовано перевищувати зарядну напругу 4.2В, що може призвести до металізації літію та окислення в катоді. Накопичується вуглекислий газ, що підвищує тиск усередині батареї.

купить батарейки оптом | купить литиевые батарейки | батарейки для фотоаппаратов | кабель юсб тайп с |
Verified by MonsterInsights