Акумуляторы 18650

Filters

Акумулятори 18650 li-ion літій іонні найбільш затребувані джерела живлення на сьогоднішній день. Свою популярність вони набули, завдяки універсальності та відмінним показником: за силою струму, великою ємністю при малих розмірах, невеликій вазі, високій напрузі, довговічності, якщо дотримуватися певних правил експлуатації. Саме маркування 18650 вказує, що його довжина 65 мм, діаметр 18 мм.

Акумулятор 18650 так само маркується 168A. Якщо Ви шукаєте такий елемент живлення, то спочатку необхідно визначиться з його призначенням, тобто де він буде використовуватися. І обов’язково вивчити технічні характеристики. Від правильного вибору залежатиме термін експлуатації батареї та коректна робота самого пристрою.

Сфера застосування Li-ion акумуляторів 18650

Як було сказано сфера їх застосування величезна, починаючи з простих побутових приладів закінчуючи спеціальним вузьконаправлене устаткування. Саме на них збудовано всі сучасні електромобілі.

Найчастіше акумулятори 18650 li-ion можна зустріти в таких пристроях:

  • Електронні сигарети (Вейпи);
  • Ліхтарі (налобні, ручні, кемпінг, вело ліхтарі);
  • Шуруповерти, болгарки, дрилі, зварювання та інший електроінструмент;
  • Електромобілі, самокати, сиг вей, дитячі машинки, велосипеди, скутери тощо;
  • Машинки для стрижки, бритви, тримери;
  • Зовнішні акумулятори або Павер Банк;
  • Ноутбуки.

Особливість вибору Li-ion.

У ліхтарях в залежності від моделі використовуються один або два акумулятори 18650. Одна Li-ion батарея здатна замінити три стандартні AA або AAA акумулятори. Що вигідно з точки зору вартості (1Li-ion дешевше ніж 3Ni-Mh) та енергоефективно, літій іонна банка має величезну ємність. Також літієвий акумулятор добре введе себе при високих струмах навантаження, на відміну від Ni-Mh. Цей параметр особливо важливий для потужних ліхтарів, де необхідний елемент живлення, здатний віддавати високі струми.

Підбираючи акумуляторну батарею для ліхтарика, вибирайте моделі з ємністю бажано від 2000 mAh. Місткість безпосередньо впливає на тривалість роботи без підзарядки. Звичайно, чим більше ємність, тим краще, але їхня вартість досить висока, тут вирішуйте самі під свій гаманець.

Сьогодні на ринку існує досить багато сумнівних виробників, які наперед завищують ємність акумулятора Li-ion 18650. Ми не рекомендуємо вибирати моделі батарей, де ємність перевищує 3600 mAh. Це абсолютно точно продукт низької якості, оскільки максимально можлива ємність для Li-ion акумуляторів у типорозмірі 18 650 становить 3600 mAh.

Якщо Ви використовуєте акумулятори 18650 li-ion, необхідно знати їх особливість. Всі Li-ion бояться низького ряду, їх не бажано розряджати в нуль. В іншому випадку відбуватиметься часткова втрата ємності, а через короткий час він вийде з ладу. Сьогодні існує досить багато моделей із вбудованою платою захисту, яка захищає від розряду, а також від надмірного заряду. Також у нашому товарному каталозі DCelektro представлені цікаві моделі, не тільки з платою захисту, а й у добавок із вбудованою зарядкою Micro USB. Що дозволить заряджати Li-ion АКБ 18650 звичайною зарядкою від мобільного телефону. Такий підхід дозволить заощаджувати, не потрібно купувати спеціальний зарядний пристрій для Li-ion акумуляторів.

Для вейпів обов’язково слід використовувати тільки високострумові акумулятори 18650 18650. Зі струмом віддачі не менше 20A. Цей показник завжди вказується на корпусі батареї та в характеристиках товару. Якщо максимальний струм віддачі буде меншим, ніж потребує пристрій, акумулятор буде перегріватися і швидко вийде з ладу. Також не слід плутати струм віддачі з ємністю батареї.

Для електроінструменту, ноутбуків, електротранспорту, ноутбуків використовують акумуляторні зборки. Які складаються з декількох акумуляторів Li-ion 18650. Кількість елементів залежить від пристрою, де він буде використовуватися. Акумулятори набираються виходячи з потрібної напруги та ємності (паралельне або послідовне з’єднання). Вони можуть вставлятися в спеціальні осередки або з’єднаються стрічковим провідником, який прибивається до акумулятора точковим зварюванням. Важливо при ремонті складання потрібно міняти не один, а всі літій-іонні елементи, в іншому випадку виникне так зване каскадне випадання. Тобто за короткий проміжок часу акумулятори li-ion 18650 виходять з ладу один за одним. Так само якщо Ви вирішили зробити ремонт самостійно, потрібно знати, що літій-іонну батарею не можна сильно гріти, не в жодному випадку не використовуйте паяльник.

Види Li-ion акумуляторів

Для всіх акумуляторів Li-ion 18650 використовується загальна літія іонна технологія. Але залежно від призначення та посилення певних характеристик використовуються катоди з різних матеріалів.

Найбільш поширені:

  • Літій-кобальт;
  • Літій-марганець;
  • Літій-нікель;
  • Літій-залізо фосфат.

Літій-кобальт LiCoO2 найпоширеніші, використовуються у більшості випадків. У ньому катод не вказується, акумулятор легко маркується Li-ion 18650.

Літій-марганець LiMnO2 забезпечує високу струмовіддачу, їх ще називають високострумовими. Як правило, вони мають меншу ємність ніж літій-кобальтові.

Літій-нікель LiNiCoMnO2, вони також високо струмовими, але на відміну від марганцю мають високу ємність.

Літій-залізо фосфат LiFePO4 добре працюють за низьких температур, величезна кількість циклів заряд/розряд (2000). Мають стабільну напругу при розряді, дуже низька просідання. Місткість і напруга (3,3В) трохи нижчі ніж у провідних видів акумуляторів.

Висновок

При виборі акумулятора Li-ion 18650 потрібно визначиться в якому пристрої він буде використовуватися. Уважно ознайомтеся з технічними характеристиками, щоб вибрати оптимальну модель з необхідними параметрами. Якщо виникли запитання, звертайтесь за допомогою до наших менеджерів.

Краще не заощаджувати, а вибирати продукцію від відомих перевірених брендів: Samsung, Sony (Murata), LG, Panasonic (Keepower), Mastak, Soshine, Videx. Їхня вартість трохи вища, але Ви гарантовано отримаєте продукцію високої якості, де реальна ємність відповідає заявленій. Не варто вибирати акумулятори 18650 Li-ion, з ємністю понад 3200 mAh. На практиці їхня реальна ємність не перевищує 600-700 mAh.

Якщо потрібен акумулятор 18650 для ліхтаря, звертайте увагу, щоб був виступаючий плюс, а неплоский. Найчастіше у ліхтарях не передбачено виведення під плоский майданчик, він просто не дістає.

Бажано щоб акумулятор був з платою захисту, що виключить можливість глибоко розряду і перезаряду. Але треба враховувати, що такий акб трохи довший приблизно на 5 мм. У деяких моделях зарядних пристроїв він не стає в посадкове місце, в основному це ноунейм зарядки низької якості.

Для потужних пристроїв з великим струмом споживання підбирайте лише ті 18650, які розраховані на це навантаження. В іншому випадку Ви швидко зіпсуєте акумулятор і витратите гроші в порожню.

купить батарейки оптом | купить литиевые батарейки | батарейки для фотоаппаратов | кабель usb type c купить |
Verified by MonsterInsights