Аккумуляторы 14500 (AA)

Filters

Акумулятори 14500 (AA) – Li-ion літій іонні батареї – один з найпопулярніших і затребуваних елементів живлення. Такий акб за формою і зовні повністю аналогічний до звичайної пальчикової батарейки AA. Але вони схожі лише зовні, за своїми характеристиками мають ряд важливих відмінностей і не можуть бути взаємозамінними. Насамперед через різницю в напрузі, якщо для Li-ion 14500 цей показник становить 3.7В, то для батарейки AA (пальчик) – 1.5В. Що не дозволить використовувати літій іонний акумулятор замість батарейки, у пристрої, яке розраховане на роботу від 1,5В. В іншому випадку можна пошкодити пристрій, більш високим напругою.

Характеристика акумулятора Li-ion 14500

  • Діаметр 14 мм.
  • Довжина 50 мм (без захисту).
  • Місткість 500 – 1500 мАг.
  • Робоча напруга 36-37.
  • Існують моделі Li-ion 14500 з напругою 1,5В, де встановлена ​​спеціальна знижувальна плата.

Як вже було сказано в акумуляторі 14500, значно вище напруга ніж у батарейки, що дає ряд переваг. Наприклад, ліхтарик працює від 14500 світитиме яскравіше ніж ліхтар на батарейках. Також у літій іонної батареї вища ємність та струмовіддача, що важливо для потужних пристроїв із високим споживанням енергії.

Вартість акумулятора залежить від ємності, виробника, струмовіддачі (високотові) та додаткових функцій. Наприклад, вбудований роз’єм Micro USB, що дозволить заряджати 14500 від ноутбука, повірка банку, будь-якого блоку живлення 5В, підійде зарядка від мобільного телефону. Плата захисту потрібна, щоб уникнути можливості переряду та надмірного заряду акумулятора. Це дозволить значно збільшити термін служби батареї. Як відомо, абсолютно будь-які літій іонні акумулятори бояться глибоких розрядів (нижче 3В). Глибокий розряд призводить до часткової втрати ємності, а надалі повного виходу з ладу батареї. Ми рекомендуємо вибирати моделі з платою, за вартістю вони трохи дорожчі, але не багато переплативши Ви убезпечите себе від небажаних наслідків.

Звертайте увагу, що б у акумулятора 14500 був плюс. На ринку зустрічаються моделі з плоским плюсовим контактом, звані промислові акб. Найчастіше вони високо струмові та використовуються для збирання під зварювання, переважно в електроінструменті. Батарея з плоским плюсом не підійде, наприклад, для ліхтаря, тому що “+” у ліхтарі не дістає до “+” в акумуляторі, заважає спеціальна захисна плівка. Будьте уважні при виборі.

Як заряджати акумулятор 14500

Літій іонні батареї універсальні та практичні, не вимагають будь-яких спеціальних умов заряду. Вони не схильні до так званого “ефекту пам’яті” що дозволить заряджати батарею в будь-який момент, не обов’язково чекати до повного розряду акб. Що дуже зручно для будь-якого користувача. Єдине найдешевші зарядки сумнівної якості купувати не варто. По-перше, вони не здатні повністю зарядити акумулятор 14500. По-друге, процес заряду триває, дуже довго. Додатково часто трапляється, що низькоякісна зарядка сильно гріється, що може призвести до короткого замикання. Вийде з ладу не тільки лише зарядка, та й самі акумулятори. Також варто використовувати тільки ті зарядки, які призначені для цього виду акб.

| литиевые батарейки купить | батарейки для фотоаппаратов | micro usb кабель |
Verified by MonsterInsights